Zoals ieder jaar, bieden wij u een selectie van de beste witte en rode wijnen van het wijnjaar 2019 van Maison Louis Jadot en de andere domeinen die er deel van uitmaken. In november 2020 bezochten wer Domaine Louis Jadot, Ferret en Château des Jacques om het jaargang 2019 te proeven. Graag delen we dan ook onze conclusies met u:

De bestellingen worden in chronologische volgorde behandeld (first come, first served). Dus wacht niet met het plaatsen van uw bestelling!
 

 

 

Les vins rouges de la Côte d'Or

De rode wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune zijn gewoonweg fantastisch! Er is veel rijp fruit, maar het is niet overrijp. De tannines zijn goed aanwezig, maar minder dan bij de 2018; het alcoholgehalte varieert tussen 13,5 en 14,5. De wijnen hebben veel finesse en kunnen tussen de 15 en 25 jaar oud worden, afhankelijk van de appellation. Dit is het GROOTSTE jaargang die we in 15 jaar bij Jadot hebben geproefd!

 

Les vins blancs de la Côte d'Or

De witte wijnen van de Côte d'Or zijn rijp, fruitig en geconcentreerd en hebben een uitstekende zuurgraad behouden. Jadots klassiekers als Meursault Perrières, Puligny Clos de la Garenne, Corton Charlemagne en Chassagne Morgeot hebben een uitstekend rijpingspotentieel, maar zullen ook in hun eerste jaren veel plezier bieden.

Domaine Ferret

Op Domaine Ferret heeft Audréy Braccini opnieuw uitstekende wijnen geproduceerd die voor 2017 en 2018 gedronken kunnen worden; helaas zijn de beschikbare hoeveelheden beperkt.

Château des Jacques

Op Château des Jacques heeft Cyril Chidouze ook een uitstekend wijnjaar geproduceerd, dat waarschijnlijk niet het potentieel van 2015 of 2018 heeft, maar dat absoluut zijn plaats in uw kelder verdient en vóór deze 2 uitzonderlijke wijnjaren gedronken kan worden.

 

De mening van critici

«I believe that the 2019s belong in any serious Burgundy collector’s cellar; indeed I believe that it would be a significant mistake to pass on them.»

Allen Meadows - Burghound.com 
 
«I’m tempted to invoke comparisons with 1964: a ripe, rather powerful vintage nonetheless beautifully differentiated by site and endowed with considerable aging potential.»
Robert Parker - Wine Advocate

«I love the 2019 vintage for both whites and reds[..]»
Neal Martin - Vinous 

Waarom Bourgogne 2019 in Primeur aankopen ?

Ten eerste zijn de prijzen die u in deze aanbieding vindt, 8 tot 12% goedkoper dan de prijzen wanneer ze eind dit jaar, begin 2022 fysiek verkrijgbaar zullen zijn.


Sommige wijnen zullen snel uitverkocht zijn, omdat de hoeveelheden echt beperkt zijn (onze allocatie is soms minder dan 36 flessen). We hebben grote formaten gemaakt in verschillende rode wijnen uit de Côte d'Or; dit is weer een wijnjaar om ze te kopen !


Kijkt u gerust rond op het internet : u zult zien dat ons aanbod soms 10 tot 20 % goedkoper is dan dat van sommige van onze Europese concurrenten, zeker in topwijnen zoals Chevalier Montrachet Les Demoiselles, Corton Pougets, Gevrey Clos St Jacques of Clos St Denis !