Bijna een eeuw passie voor grote wijnen.

Het begin

Palais du Vin, in 1923 opgericht door de familie De Prins, begint zijn geschiedenis te schrijven in het vroegere atelier van de leerlooiers, in het hart van de Marollen. Het is in dit karakteristieke gebouw van de Brusselse art nouveau dat het huis bijna 60 jaar lang handelsactiviteiten uitvoerde en grote Franse namen in de wijnwereld vertegenwoordigende.

 

Tot vandaag de dag wordt dit verhaal weerspiegeld in de ongelooflijke renovatie van de gevel en de graffities van Géo Ponchon, die de typische kentekens van verschillende karakteristieke wijnregio's illustreren. Achter deze gevel weerklinken de ziel en de durf van haar voorlopers binnen de muren van wat een centrum is geworden voor jonge bedrijven.

De evolutie

Door zich aan te passen aan de marktontwikkelingen, namen de activiteiten van het huis snel toe, waardoor de activiteiten tussen 1970 en 1987 vervijfvoudigden. Deze groei zorgde ervoor dat het Palais du Vin moest verhuizen naar een nieuw gebouw in de rue Notre Dame du Sommeil, vlakbij het Brusselse kanaal.

Om de duurzame ontwikkeling van haar activiteiten te verzekeren, sloot het Palais du Vin zich in 2008 aan bij het familiebedrijf CINOCO en delen heden samen de hoge waarden van selectie en service in de wijnsector. Nu, na meer dan 10 jaar samenwerking, bieden zij een volledig, prestigieus en exclusief assortiment wijnen en gedistilleerde dranken aan, terwijl ze zich onderscheiden door een kwalitatieve service.

Vandaag,

Zich bewust van de specificatie van de markt voor fijne wijnen en de veranderende verwachtingen van de consument, wil Palais du Vin haar ervaring delen met liefhebbers van fijne wijnen.
Naast een website met een verfijnde selectie van wijnen die bij u thuis kunnen worden bezorgd, biedt Palais du Vin speciale wijnbelevenissen tijdens master classes of proeverijen die voor iedereen geschikt zijn. Van een leergierige beginner tot een gepassioneerde verzamelaar op zoek naar bijzondere wijnen.